Girls in Groups

GIRLS IN GROUPS

I föreningen finns det arbetsgrupper som jobbar med olika frågor;


  • Girls in Discord

  • Girls in Design

  • Girls in Social Media

  • Girls in Event

  • Girls in Action.


Här nedan kan du läsa mer om dessa grupper och vilka som sitter i dem.


Är du intresserad av att söka? HÄR kan du läsa mer och HÄR ansöker du.

VILKA ÄR VI?

Alva Karlborg

Girls in Discord, Girls in Design

Ansvarig för: Girls in Design


Jag är 22 år och studerar informationsarkitektur på Malmö universitet. Jag har varit STEM-intresserad sedan barnsben men vågade inte ta steget till STEM-inriktad utbildning förrän efter gymnasiet. Jag trodde inte jag kunde på grund av bristande kunskaper inom matematik men här är jag – för att stanna!

Lea Braun

Girls in Action


Jag är 18 år och läser sista året på naturvetenskapsprogrammet på ProCivitas i Lund. Jag tar action för att det ska bli mer jämställt i vårt samhälle och speciellt inom STEM, vilket är ett ämne som intresserar mig mycket. Jag vet att tillsammans mer er så kommer vi att se en ljus framtid inom detta!

Louise Andersson

Girls in Discord


Jag pluggar på det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Mina stora intressen är matematik och biologi, vilka jag i framtiden gärna skulle kunna tänka att forska och arbeta inom! Min fascination för STEM har funnits sedan länge tillbaka och jag brinner för att fler unga tjejer ska våga välja en framtid inom STEM!

Saga Kortesaari

Girls in Design


Jag är 21 år och studerar Datateknik på Chalmers! Jag brinner för tech och jämställdhet. Jag hoppas kunna peppa fler tjejer till att söka en teknikrelaterad utbildning då jag själv var lite skraj för det först, men jag är SÅ glad att jag tog steget!

Amanda Byström

Girls in Discord, Girls in Action


Jag är 24 år och läser masterprogrammet i astrofysik vid Uppsala universitet. I många år har jag varit politiskt engagerad, bl.a. vid UU där jag jobbat med jämställdhetsfrågor. Med mina erfarenheter hoppas jag kunna inspirera marginaliserade ungdomar att följa sina drömmar.

Ingrid Rydell

Girls in Social Media


Jag är 16 år och går natur på gymnasiet. Mina favoritämnen just nu är biologi och kemi. Jag brinner för att bygga upp tjejers självförtroende när det kommer till STEM, då jag även själv kämpar med mitt självförtroende i de ämnena.

Selma Hodzic

Girls in Social Media


Jag är 16 är gammal och går första året på naturvetenskapsprogrammet. Jag är intresserad av alla naturämnen men framförallt matte. Jämställdhet är något jag tycker är väldigt viktigt och speciellt inom STEM. Det är viktigt att fler tjejer finns inom STEM och att man får ett bättre självförtroende också!

Sandra N. Rakuljic

Girls in Design


Jag är 17 år och går andra året på gymnasiet där jag studerar naturvetenskap. Jag är i huvudsak intresserad av biologi och nyfiken på hur världen fungerar, men på fritiden ritar jag också en hel del. Hoppas kunna bidra till en mer jämställd värld inom STEM.

Alice Malmén

Girls in Social Media


Jag går teknikprogrammet på Berzeliusskolan i Linköping och är väldigt engagerad inom sociala medier. Jag har alltid gillat teknik men det är först de senaste åren som jag har insett att jag faktiskt kan utbilda mig och arbeta inom det. Jag vill de fler tjejer en chans att förstå att teknik är för alla, oavsett vem man är. 

Madeleine Nilsson

Girls in Discord, Girls in Social Media

Ansvarig för: Girls in Discord


Jag är 21 år och läser mitt tredje år på civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik och elektroteknik vid Linköpings universitet. Jag har alltid haft ett brinnande matematikintresse och hoppas kunna inspirera fler att våga söka matematik-tunga utbildningar, som alldeles för ofta har en väldigt skev könsfördelning.

© 2020 Girls in STEM